Christophe Hardiquest, in het verleden al bekroond met twee Michelinsterren voor zijn vorige restaurant Bon Bon, stelt nu een nieuw concept voor: Menssa. Nog maar een paar maanden open, en nu al een 16,5/20 van Gault&Millau én de award voor Hoogste Nieuwkomer van Brussel voor 2024.
Hardiquest doet je gerechten ontdekken zoals je ze nog nooit hebt gezien, en biedt een masterclass aan waarin hij enkele van zijn goedbewaarde keukengeheimen onthult
📸 Jehanne Hupin
WebsiteYves Mattagne, een naam die synoniem is voor uitmuntende kwaliteit en culinaire innovatie. Chef-kok van het befaamde restaurant La Villa Lorraine en houder van twee Michelinsterren. Yves Mattagne verleidt zelfs de meest veeleisende fijnproevers met zijn gewaagde creativiteit en zijn passie voor uitzonderlijke smaken. Hij is de onbetwiste meester van de gastronomie en combineert ingrediënten op sublieme wijze tot zinneprikkelende, unieke culinaire ervaringen.
WebsiteChef Kevin Lejeune zwaait de scepter over een elegante setting die perfect aansluit bij zijn buitengewoon geraffineerde culinaire creaties. In een schitterend, hedendaags ingericht herenhuis geeft hij met zijn gemotiveerde team blijk van een opmerkelijke vindingrijkheid en toewijding. De inventieve keuken van Kevin Lejeune valt op door de verfijnde gerechten, zijn durf en de evenwichtige samenstelling van zijn creaties.
WebsiteFlorent Ladeyn koos voor het Rouppeplein als ideale Brusselse uitvalsbasis voor zijn keuken. Klok, gelegen tegenover zijn beroemde buur, straalt een ontspannen sfeer uit. Je kunt er de hele dag heerlijk eten in een eenvoudige setting. Het ontbijt, de lunch en het diner hebben elk hun eigen menukaart en alle gerechten worden bereid met duurzame en lokale ingrediënten. Ladeyn brengt zijn heerlijke keuken naar het festival onder de naam Klok en in zijn foodtruck!
WebsiteDe chefs Quentin Szuwarski en Benjamin Rauwel stellen gerechten samen die zowel lokaal als duurzaam zijn. De eigentijdse formule van het restaurant, dat overdag een wijn- en kruidenierswinkel is en ‘s avonds verandert in een restaurant met een ontspannen sfeer, wordt nog steeds erg gesmaakt. Dit alles wordt aangevuld met biologische en natuurlijke wijnen, die heel zorgvuldig worden gekozen en perfect passen bij de kaart.
WebsiteIn hartje Brussel vinden we Fernand Obb Delicatessen, de favoriete comptoir van de Brusselaars. Cédric Mosbeux en zijn team stellen je een heerlijke kaart voor met 100% Belgische producten. Je kent ze al van de overheerlijke kroketten die twee jaar op rij de prijs won voor de beste garnaalkroket van Brussel. Het succes duurt voort met de “POP of the year 2020” award van Gault&Miliau, die ze dubbel en dik hebben verdiend. Vorig jaar waren ze al present, tot grote vreugde van onze bezoekers. En ook voor de derde editie mogen deze verwenners van smaakpapillen niet ontbreken.
WebsiteNénu is de ideale plek om gerechten te delen op de “anh hau” manier, een culinaire traditie uit Vietnam. De Vietnamese klassiekers à la carte worden in een moderne versie herwerkt in een fusie tussen de Europese en Aziatische keuken.
WebsiteChef-kok Alexandru Sapco stelt een intuïtieve keuken voor die zijn gasten op een ontdekkingsreis langs smaken van verschillende origines leidt. Bijvoorbeeld vanaf het begin van de maaltijd worden onze smaakpapillen geprikkeld door ravioli van bloemkool, waarbij de chef deze gefermenteerde groente kunstig combineert met twee bereidingen van mole.
Hij komt dit jaar terug naar StrEat Fest om je smaakpapillen te verwennen en je zijn keuken voor te stellen in een streetfoodversie.
WebsiteBenjamin Homsy en Luca Termine hebben met opening van de eerste tartaarbar in Brussel een idee tot leven gebracht dat bij velen al in het hoofd speelde. Centraal staan de veelal rauwe gerechten, met de klassieke tartaar die terugkomt in heel wat verschillende versies die ontspruiten aan de fantasie van de chef-kok.
WebsiteAnaïs en haar team zijn gebeten door de patisseriemicrobe. Hun taarten en gebakjes zijn verfijnd en innovatief. Respect, liefde en verfijning staan centraal in het hele productieproces. Dit is dé zoete toets die we niet willen missen op StrEat Fest!
WebsiteHippe rooftopbar van The Hoxton (Brussel) met Mexicaanse invloeden, tongstrelende cocktails en een uitzicht van 180° over de daken van de stad.
WebsiteDuik in de wereld van Israëlisch lekkers bij Bokertov, waar elk gerecht een ode is aan de rijke smaken van het Midden-Oosten. Onder de culinaire leiding van Thomas Swenters, vroeger chef-kok bij bekende restaurants, is ons menu een waar feest van verse kruiden en lokale groenten, voor een explosie van smaken en kleuren op je bord. Krokante falafel, gegrilde groente, romige hummus, elke hap voert je mee naar de Middellandse Zee.
Ga samen met David da Costa van restaurant Teatro op een onvergetelijke culinaire reis. Zijn fusionkeuken, waarin Indonesische roots met mediterrane invloeden worden gemengd, belooft een unieke smaaksensatie te zijn. Laat je meeslepen in een weergaloos gastronomisch avontuur waar exotische smaken en kruiden harmonieus samengaan!🤤
WebsiteMartha is dé referentie op het gebied van homemade cookies in Brussel, en ze doet al voor de derde keer op rij mee. Als kind van een kunstenaarskoppel stelt Martha werk van lokale kunstenaars tentoon op de plek waar je haar heerlijke, versgebakken cookies kunt proeven. 🍪 Voor deze speciale editie van het festival komt Martha met een nieuw assortiment cookies, met nieuwe smaakcombinaties voor alle zoetebekken.
WebsiteKom je smaakpapillen verwennen bij El Cuchillo, waar Spaanse keukenkunsten leven worden ingeblazen door een getalenteerde chef. ✨ El Cuchillo komt al voor de derde keer terug. Proef de authentieke specialiteiten en waan je in Spanje! Sébastien en Mika, de oprichters, hebben de Spaanse wijn- en culinaire tradities grondig bestudeerd en hebben een schat aan smaken en kennis mee terug naar huis genomen om jou een bijzondere ervaring te bezorgen. Beleef een onvergetelijk gastronomisch avontuur op StrEat Fest!
WebsiteGoesting in iets innovatiefs, vegan en ook in fastfood? Dan is Kitsune de place to be! In dit unieke concept staan genieten en creativiteit in de keuken centraal, waardoor je een bijzondere culinaire ervaring mag verwachten die uniek is in Brussel. Bij Kitsune is alles 100% huisgemaakt en vegan, bomvol smaak en ook nog eens milieuvriendelijk. Vorig jaar sprak iedereen vol lof over hun heerlijke vegan hotdog.🌭 Kom zelf ontdekken welke verrassing ze dit jaar in petto hebben voor StrEat Fest!
WebsiteChef Kris Nunes, vakkundig opgeleid in Japan door grootmeesters Tada-san en Kaoru Fuji, bezorgt je een ongeëvenaarde culinaire ervaring. Een authentieke kom ramen, bereid met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, is een unieke smaakervaring. Ga met ons mee op een culinair avontuur naar het hart van de Japanse keuken, waar elke hap een onvergetelijke herinnering is. 🍜🎌
In 2021 streek de talentvolle chef Adi Sivan, voormalig deelneemster aan Master Chef Israël, neer in België. In haar huidige loopbaan als privékok kookt ze voor een zeer diverse clientèle, waaronder de ambassade van Israël. Ontdek het summum van de Israëlische keuken, gelardeerd met een mix van mediterrane invloeden, voor een zonnige, gemoedelijke culinaire ervaring.
WebsiteHoud je van zoet of hartig? Bij Goods moet je niet langer een keuze maken! 😋 Deze chefs zorgden voor een ware revolutie voor brunches, met enkele onverwachte combinaties die zorgen voor een ware explosie van smaak. Foccacia, bánh mì, brioche… Wat je favoriete gerecht ook is, zij hebben voor ieder wat wils! Klaar om je te laten verrassen door hun heerlijke creaties? 🍞🥐
🧀Kom een kijkje nemen in La Fruitière: de eerste kaasbar van Brussel, geleid door Véronique Sosié. Véro en haar zoon Léo zijn allebei gek op alles wat met kaas te maken heeft en nodigen je uit om de heerlijke kaasspecialiteiten te komen ontdekken tijdens deze derde editie van StrEat Fest. Maak van de gelegenheid gebruik om hun heerlijke gerecht met kaas te proeven en krijg meteen ook een paar tips van de experts. 🤩
WebsiteSimply for kids is een stand van Taste Great Simply Gastronomy die speciaal wordt opgetrokken voor de kleinste lekkerbekken. Hier wordt de culinaire ervaring een spel! Op deze speelse, toffe plek genieten kinderen spelenderwijs van heerlijke gerechten die zijn afgestemd op hun smaakpapillen.
WebsiteVoor Denis Delcampe was Le Tournant een echt keerpunt in zijn leven. Hij en zijn team werden bekroond met de Prijs-Plezier van Gault&Millau in 2019 en de Bib Gourmand in 2021, een erkenning voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek de smaakvolle en authentieke Frans-Belgische keuken, bereid met een liefde voor verse en lokale seizoensgebonden ingrediënten. Je ontdekt dit team onder het label “Table de Terroir” waar je geniet van puur smaakgenot en het engagement voor een verantwoorde keuken. 🌱✨