Christophe Hardiquest, in het verleden al bekroond met twee Michelinsterren voor zijn vorige restaurant Bon Bon, stelt nu een nieuw concept voor: Menssa. Nog maar een paar maanden open, en nu al een 16,5/20 van Gault&Millau én de award voor Hoogste Nieuwkomer van Brussel voor 2024.
Hardiquest doet je gerechten ontdekken zoals je ze nog nooit hebt gezien, en biedt een masterclass aan waarin hij enkele van zijn goedbewaarde keukengeheimen onthult
📸 Jehanne Hupin
WebsiteYves Mattagne, een naam die synoniem is voor uitmuntende kwaliteit en culinaire innovatie. Chef-kok van het befaamde restaurant La Villa Lorraine en houder van twee Michelinsterren. Yves Mattagne verleidt zelfs de meest veeleisende fijnproevers met zijn gewaagde creativiteit en zijn passie voor uitzonderlijke smaken. Hij is de onbetwiste meester van de gastronomie en combineert ingrediënten op sublieme wijze tot zinneprikkelende, unieke culinaire ervaringen.
WebsiteChef Kevin Lejeune zwaait de scepter over een elegante setting die perfect aansluit bij zijn buitengewoon geraffineerde culinaire creaties. In een schitterend, hedendaags ingericht herenhuis geeft hij met zijn gemotiveerde team blijk van een opmerkelijke vindingrijkheid en toewijding. De inventieve keuken van Kevin Lejeune valt op door de verfijnde gerechten, zijn durf en de evenwichtige samenstelling van zijn creaties.
WebsiteFlorent Ladeyn koos voor het Rouppeplein als ideale Brusselse uitvalsbasis voor zijn keuken. Klok, gelegen tegenover zijn beroemde buur, straalt een ontspannen sfeer uit. Je kunt er de hele dag heerlijk eten in een eenvoudige setting. Het ontbijt, de lunch en het diner hebben elk hun eigen menukaart en alle gerechten worden bereid met duurzame en lokale ingrediënten. Ladeyn brengt zijn heerlijke keuken naar het festival onder de naam Klok en in zijn foodtruck!
WebsiteChef-kok Jean-Philippe Watteyne heeft tijdens zijn rijkgevulde loopbaan samengewerkt met verschillende sterrenrestaurants, zowel in België als in het buitenland, waardoor hij op gastronomisch vlak een zeer brede ervaring heeft opgedaan. Hij staat vooral bekend om zijn toewijding aan kwalitatieve gerechten, met de nadruk op het gebruik van verse, lokale producten. Momenteel staat hij aan het roer van La Ferme de Bonne Maman, waar hij met succes heerlijke gerechten combineert met een warme sfeer.
WebsiteVisionair chef-kok Stefan Jacobs toverde de boerderij van Ernage om tot een onvergetelijke gastronomische ervaring. In deze ongepolijste, moderne setting gaan samen delen, eenvoud en gezelligheid harmonieus hand in hand. De rijkdom van de lokale producten, waarvan er een aantal ter plaatse worden verbouwd, komt er perfect tot zijn recht. De moestuin van Hors-Champs weerspiegelt de duurzaamheidsfilosofie van de chef: door de keuze voor ultrakorte ketens die de seizoenen volgen en dicht bij de natuur staan, leert hij ons om bewuster te consumeren. Hors-Champs is veel meer dan gewoon een restaurant: het is een toevluchtsoord voor de duurzame Belgische keuken, waar we de inzet voor bewust consumeren terugzien in elk gerecht.
www.hors-champs.beChef-kok Alexandru Sapco stelt een intuïtieve keuken voor die zijn gasten op een ontdekkingsreis langs smaken van verschillende origines leidt. Bijvoorbeeld vanaf het begin van de maaltijd worden onze smaakpapillen geprikkeld door ravioli van bloemkool, waarbij de chef deze gefermenteerde groente kunstig combineert met twee bereidingen van mole.
Hij komt dit jaar terug naar StrEat Fest om je smaakpapillen te verwennen en je zijn keuken voor te stellen in een streetfoodversie.
WebsiteChef-kok Nathan Urbanowiez, die de kneepjes van het vak leerde bij Bon Bon en Le Coriandre, serveert uiterst originele Nikkei gerechten. In elke evenwichtig samengestelde creatie uit deze Japans-Peruviaanse keuken, zie je het precisiewerk, wat zorgt voor een weergeloze culinaire ervaring. Dit mag je echt niet missen, net zo min als cocktailbar Mizaru op de eerste verdieping.
WebsiteDe chefs Quentin Szuwarski en Benjamin Rauwel stellen gerechten samen die zowel lokaal als duurzaam zijn. De eigentijdse formule van het restaurant, dat overdag een wijn- en kruidenierswinkel is en ‘s avonds verandert in een restaurant met een ontspannen sfeer, wordt nog steeds erg gesmaakt. Dit alles wordt aangevuld met biologische en natuurlijke wijnen, die heel zorgvuldig worden gekozen en perfect passen bij de kaart.
WebsiteTitulus in Elsene nodigt je uit voor een wijnervaring die volledig draait rond natuurwijn. Op het menu staat een wijnkelder met ruim 400 verschillende wijnen en heerlijke, verfijnde, streekgebonden gerechten. Titulus is niet zomaar een wijnhandel: het is een plek waar je kunt genieten van biologische gerechten en gedurfde suggesties van chef-kok Lyla Bangles, die meestal bestaan uit gerechten om te delen. Alle wijnen uit de kelder zijn ook beschikbaar in de wijnbar.
WebsiteDuik in de wereld van Israëlisch lekkers bij Bokertov, waar elk gerecht een ode is aan de rijke smaken van het Midden-Oosten. Onder de culinaire leiding van Thomas Swenters, vroeger chef-kok bij bekende restaurants, is ons menu een waar feest van verse kruiden en lokale groenten, voor een explosie van smaken en kleuren op je bord. Krokante falafel, gegrilde groente, romige hummus, elke hap voert je mee naar de Middellandse Zee.
In hartje Brussel vinden we Fernand Obb Delicatessen, de favoriete comptoir van de Brusselaars. Cédric Mosbeux en zijn team stellen je een heerlijke kaart voor met 100% Belgische producten. Je kent ze al van de overheerlijke kroketten die twee jaar op rij de prijs won voor de beste garnaalkroket van Brussel. Het succes duurt voort met de “POP of the year 2020” award van Gault&Miliau, die ze dubbel en dik hebben verdiend. Vorig jaar waren ze al present, tot grote vreugde van onze bezoekers. En ook voor de derde editie mogen deze verwenners van smaakpapillen niet ontbreken.
WebsiteJean-Philippe Darcis zoekt onvermoeibaar naar de meest authentieke aroma’s en struint overal ter wereld cacaoplantages af op zoek naar de ideale cacaobonen om zijn creaties een eigen, herkenbare touch te geven. Hij komt naar StrEat Fest om je te verwennen met heerlijke zoetigheden!
WebsiteAnaïs en haar team zijn gebeten door de patisseriemicrobe. Hun taarten en gebakjes zijn verfijnd en innovatief. Respect, liefde en verfijning staan centraal in het hele productieproces. Dit is dé zoete toets die we niet willen missen op StrEat Fest!
WebsiteBenjamin Homsy en Luca Termine hebben met opening van de eerste tartaarbar in Brussel een idee tot leven gebracht dat bij velen al in het hoofd speelde. Centraal staan de veelal rauwe gerechten, met de klassieke tartaar die terugkomt in heel wat verschillende versies die ontspruiten aan de fantasie van de chef-kok.
WebsiteNénu is de ideale plek om gerechten te delen op de “anh hau” manier, een culinaire traditie uit Vietnam. De Vietnamese klassiekers à la carte worden in een moderne versie herwerkt in een fusie tussen de Europese en Aziatische keuken.
WebsiteCésar Lewandowski, de enige Belgische kandidaat bij het tv-programma Top Chef 2023, maakt Lova’s: een persoonlijke versie van okonomiyaki: hartige Japanse pannenkoeken met kool, tonijn, kip (of een vegetarische variant), gegarneerd met verschillende sauzen en met zorg bereide groentjes. Met zijn voorliefde voor streetfood weet hij als de beste hoe je gerechten omtovert tot een heerlijke, unieke culinaire ervaring! Voor deze nieuwe editie van het festival komt hij terug om ons te laten genieten van zijn originele concept en heerlijke creaties!
InstagramSinds de zomer van 2019 ontvangt banketbakker en chocolademaker Raphaël Giot je met open armen in Lasne. In 2009 mocht hij België vertegenwoordigen op de Coupe du Monde de la Pâtisserie, de Wereldbeker Banketbakken, waar hij de bronzen medaille in de wacht sleepte. En in 2013 opende hij Giot, met drie werknemers. Zes jaar later bestaat het team uit 13 mensen die elke dag zorgen voor vers brood, ijs, gebak en macarons. Op het festival staat hij samen met de Belgium Pastry Club in voor heerlijk zoete streetfood.
WebsiteLaurent Gerbaud, een ambachtelijke chocolademaker, gaat voor de ware smaak van chocolade en het perfecte evenwicht tussen zoet, zout, kruiden, fruit en noten. Na een reis naar Shanghai ontwikkelde hij minder zoete chocolade, met kruidige en fruitige tonen, die je meenemen op een ware smaakontdekking. Experimenteren en instinct staan centraal bij de smaakervaring, en het evenwicht tussen de ingrediënten en de onverwachte combinaties komt dan ook duidelijk naar voren. Laurent Gerbaud is in 2021 door Gault&Millau verkozen tot beste chocolatier van Brussel. Op StrEat Fest kan je zijn verrassende creaties zelf proeven!
WebsiteGa samen met David da Costa van restaurant Teatro op een onvergetelijke culinaire reis. Zijn fusionkeuken, waarin Indonesische roots met mediterrane invloeden worden gemengd, belooft een unieke smaaksensatie te zijn. Laat je meeslepen in een weergaloos gastronomisch avontuur waar exotische smaken en kruiden harmonieus samengaan!🤤
WebsiteDit restaurant, in het hotel The Hoxton, serveert hartverwarmende gerechten met Peruviaanse smaken en ingrediënten.
WebsiteHippe rooftopbar van The Hoxton (Brussel) met Mexicaanse invloeden, tongstrelende cocktails en een uitzicht van 180° over de daken van de stad.
WebsiteHet in Knokke gelegen restaurant Blanco combineert authentieke Mexicaanse smaken met mediterrane invloeden voor een heel verrassende smaakervaring. De menukaart van Blanco wisselt met de seizoenen, met geraffineerde gerechten in de winter en een tof concept van deelgerechten in de zomer. We zijn die heerlijke taco’s met garnalen nog niet vergeten!
WebsiteDe overheerlijke gerechten zijn als smaakbommetjes in je mond. Ze zijn geïnspireerd op onweerstaanbare smaken uit Berlijn, Parijs en Barcelona, en het restaurant verdiende er een vermelding in HIP van Gault&Millau mee. Van verse ingrediënten uit de zee tot veggie opties en sappig vlees, Paroles Paroles biedt een volledige culinaire ervaring. Hap na hap gaan we hier op reis langs verschillend lekkers van Europese bodem.
Goesting in iets innovatiefs, vegan en ook in fastfood? Dan is Kitsune de place to be! In dit unieke concept staan genieten en creativiteit in de keuken centraal, waardoor je een bijzondere culinaire ervaring mag verwachten die uniek is in Brussel. Bij Kitsune is alles 100% huisgemaakt en vegan, bomvol smaak en ook nog eens milieuvriendelijk. Vorig jaar sprak iedereen vol lof over hun heerlijke vegan hotdog.🌭 Kom zelf ontdekken welke verrassing ze dit jaar in petto hebben voor StrEat Fest!
WebsiteKaiju, de nieuwste place to be voor Asian street food in Brussel, is een van de hipste restaurants van het moment. Het nieuwe restaurant van hotel Jam in Sint-Gillis trekt de kaart van de Aziatische streetfoodervaring, en het is een heerlijke ervaring om er te eten. Dit verfrissende concept doet de Brusselse lekkerbekken al eventjes watertanden, en na ons recente bezoek zijn wij ook helemaal enthousiast.
WebsiteKom je smaakpapillen verwennen bij El Cuchillo, waar Spaanse keukenkunsten leven worden ingeblazen door een getalenteerde chef. ✨ El Cuchillo komt al voor de derde keer terug. Proef de authentieke specialiteiten en waan je in Spanje! Sébastien en Mika, de oprichters, hebben de Spaanse wijn- en culinaire tradities grondig bestudeerd en hebben een schat aan smaken en kennis mee terug naar huis genomen om jou een bijzondere ervaring te bezorgen. Beleef een onvergetelijk gastronomisch avontuur op StrEat Fest!
WebsiteMartha is dé referentie op het gebied van homemade cookies in Brussel, en ze doet al voor de derde keer op rij mee. Als kind van een kunstenaarskoppel stelt Martha werk van lokale kunstenaars tentoon op de plek waar je haar heerlijke, versgebakken cookies kunt proeven. 🍪 Voor deze speciale editie van het festival komt Martha met een nieuw assortiment cookies, met nieuwe smaakcombinaties voor alle zoetebekken.
WebsiteOntdek dit neo-gastronomische restaurant, met een inventieve keuken die steeds evolueert, duurzaam geteelde seizoensproducten, en dat alles in een gezellige, warme en ontspannen sfeer. Duurzame ingrediënten in de keuken, liefde voor de producten en een unieke visie op gastronomie: het restaurant werd bekroond met de Gault&Millau award Prijs-Plezier van het Jaar 2024.
✨ Kaféi is op deze derde editie ook weer van de partij en brengt heerlijke, traditionele Aziatische zoetigheden mee die je echt niet mag missen. Heb je zin in een zalige ijskoffie of wil je liever de volledig huisgemaakte snacks proeven? 🥞 Ook de pancakes zijn een ware sensatie!
WebsiteChef-kok Simona heeft een passie voor creatief koken. Ze is afkomstig uit Marokko en heeft in Israël gewoond. Simona weet alles over kruiden en over gerechten om te delen. Haar rechterhand Tim is even ervaren en gepassioneerd. Hun reizen en afkomst zijn een grote bron van inspiratie voor hun culinaire creaties, die ons meenemen op een unieke reis naar het Middellandse Zeegebied en Israël. Ze komt al voor de derde keer naar StrEat Fest, en we kunnen gerust zeggen dat we haar niet meer kunnen missen!
WebsitePiña Taqueria, la récente pépite de Saint-Gilles, vous invite à déguster d’exquis tacos. Bien que récemment ouverte, elle remporte déjà un vif succès. L’endroit idéal pour savourer des totopos et des tacos tout en sirotant une… piña colada !
WebsiteJérémie Falissard, de leider van vier restaurants en twee cocktailbars, was de oudste deelnemer van seizoen 14 van Top Chef. Als gepassioneerde Montrealse chef-kok, geïnspireerd door de marktkeuken, put hij zijn inspiratie uit de Franse en Spaanse tradities om unieke gerechten te creëren. Kom deze getalenteerde chef ontmoeten en zijn opmerkelijke keuken ontdekken!
Jacques Lagarde en zijn broer Mathieu hebben een culinaire reis afgelegd van de Parijse bistro’s tot aan de verre oevers van Australië en Nieuw-Zeeland. Na schitterende prestaties in Sydney en Queenstown, heeft hun opmerkelijke duo geschiedenis geschreven in Top Chef 2023 door het eerste broederduo te worden dat meedeed aan het programma. Ze zullen hun zonnige knowhow en gastronomische lekkernijen meebrengen, en een vleugje culinair genie en broederlijke passie toevoegen aan deze derde editie. 🌟
Mathieu Lagarde en zijn broer Jacques hebben een culinaire reis afgelegd van de Parijse bistro’s tot aan de verre oevers van Australië en Nieuw-Zeeland. Na schitterende prestaties in Sydney en Queenstown, heeft hun opmerkelijke duo geschiedenis geschreven in Top Chef 2023 door het eerste broederduo te worden dat meedeed aan het programma. Ze zullen hun zonnige knowhow en gastronomische lekkernijen meebrengen, en een vleugje culinair genie en broederlijke passie toevoegen aan deze derde editie. 🌟
Léo Rénusson, een kandidaat van Top Chef 2023, begon zijn snelle opkomst op 21-jarige leeftijd toen hij chef-kok werd in een restaurant in de Elzas. Hij is een liefhebber van de natuur, en zijn keuken weerspiegelt zijn toewijding om deze te respecteren en de producten ervan te waarderen, met een voorkeur voor seizoensgebonden en kwalitatieve ingrediënten.
Miguel heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten in het seizoen van Top Chef 2023, dankzij zijn inspirerende reis die hem heeft geleid naar het werken in de meest prestigieuze etablissementen van Lyon. Als expert in het samenvoegen van de smaken van Latijns-Amerika met de Franse keuken, zal hij je smaakpapillen verbazen met zijn fantastische creaties ! 🤩
Sarika, Frans-Cambodjaans en winnares van de editie 2023 van het programma Objectif Top Chef, haalt haar inspiratie uit haar afkomst voor een creatieve en respectvolle keuken met de ingrediënten. Door Aziatische smaken te mengen met Franse recepten, biedt ze een keuken die vooral gekenmerkt wordt door pit en smaak. Ze schitterde tot aan de kwartfinales van Top Chef 2023, terwijl ze altijd hongerig bleef naar kennis en op zoek was naar nieuwe technieken.
Carla Ferrari, een van de laatste vrouwelijke deelnemers van Top Chef 2023, blinkt uit in de kunst van het samensmelten van de Franse en Italiaanse keukens als niemand anders! Woonachtig in Napels, is zij een van de bedenkers van het innovatieve concept “Maison Mère Naples”. Dit concept biedt unieke culinaire ervaringen georganiseerd op ongewone locaties die pas op het laatste moment worden onthuld.
Pour améliorer votre expérience ce site utilise des cookies.