Sociopates, een concept met als doel klanten te plezieren en gelukkig te maken met 100% huisgemaakte producten en Italiaanse smaken, de winnende combinatie! De chef biedt een gevarieerde menukaart aan waarbij seizoensproducten in de schijnwerpers worden gezet en op zijn eigen manier worden herzien.
WebsiteCesar Lewandowski is een Franse kok die sinds 2019 in België woont en werkt. Hij werkte in prestigieuze restaurants in Frankrijk voordat hij naar Indonesië verhuisde om als chef-kok te werken in Mu Bali, waar hij het menu tekende. Daarna keerde hij terug naar Frankrijk om bij Mensae te werken en verhuisde vervolgens naar Brussel om aan het YABABA-project te werken en het Hearth Project-team te vervoegen als Street Food Manager. Het is een solidariteitsproject om mensen in nood te helpen door onverkocht voedsel een nieuw leven te geven. Hij heeft ook gewerkt aan innovatieve samenwerkingen en projecten zoals een gastronomische ervaring in doorschijnende bubbels die in kastelen in Wallonië en Waterloo geïnstalleerd zijn. César werkt ook aan een gastronomisch streetfoodproject, César Rolls, gevestigd in Brussel. Je hebt hem misschien al gezien in Top Chef 2023, waar hij veel toeschouwers raakte met zijn levensverhaal, zijn vriendelijkheid en natuurlijk zijn culinaire vaardigheden.
Kevin Lejeune is chef-kok en eigenaar van La Canne en Ville, dat een eigentijdse en lichte keuken biedt. Na slechts 2 jaar opening behaalde hij zijn eerste Michelinster dankzij zijn durf, passie en evenwicht in zijn culinaire creaties. Hij en zijn team kijken ernaar uit om tijdens de 4 dagen van het festival de street food uitdaging aan te gaan door de smaakpapillen van onze festivalgangers te verrassen met hun innovatieve gerechten.
WebsiteSoenil Bahadoer is de getalenteerde Nederlandse chef van tweesterrenrestaurant De Lindehof die de klassieke, Franse keuken combineert met kruiden en specerijen van zijn Hindoestaanse, Surinaamse en Indiase roots.Opgegroeid in een Hindoestaanse familie, ontdekte hij al op jonge leeftijd zijn passie voor koken. Zijn keuken is gedurfd en voortdurend in ontwikkeling. Doordrenkt met een sterke creativiteit op basis van zijn persoonlijke ervaringen, spreekt hij alle fijnproevers aan. Lachend, vol energie en enthousiasme, wordt Soenil gevraagd voor culinaire shows over de hele wereld. Hij brengt zijn foodtruck “The Spicy Chef” mee naar het festival.
In het hart van Brussel vinden we Fernand Obb Delicatessen, de favoriete delicatessenzaak van de Brusselaar. Cédric Mosbeux en zijn team bieden een heerlijk menu met 100% Belgische producten aan. Ze staan onder andere bekend om hun beroemde garnalenkroket, die de prijs voor ‘Beste garnalenkroket van Brussel’ twee jaar op rij in de wacht sleepte en de “POP of the year 2020” award toegekend door Gault&Miliau. Fernand Obb Delicatessen is voor het eerst aanwezig op Streat Fest en klaar om je smaakpapillen te verwennen.
Patrick Aubrion is een patisserie expert die bekend staat om zijn uitzonderlijke zoete creaties waarmee hij drie verschillende medailles gewonnen heeft in internationale patisseriewedstrijden. Op StrEat Fest presenteert hij zijn nieuwe concept “Melt”, in samenwerking met Glen Ramaekers. Het is een uniek en zacht hamburgerbroodje gevuld met ambachtelijk en verse vanille-ijs . Dit wordt “à la minute” gegarneerd met verschillende smaken zoals verse ananas, mango- en bananenpulp bedekt met “EXOTIC” kokosnoot, Belgische chocoladesaus besprenkeld met “BELGO” knapperige suiker, of heerlijke vanillekaramel met een koffie crumble besprenkeld met “CARAMELLO”. Voor de meest avontuurlijke eters is er zelfs de “STURIA” met Osietra-kaviaar en 23-karaats bladgoud. We kijken uit naar deze 100% StrEat Fest nieuwigheid.
Chef Alexandru Sapco staat voor een kwaliteitskeuken die gastronomie en bistronomie combineert, waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit van de ingrediënten. Zijn creativiteit komt tot uiting in gerechten zoals de zeebrasem ceviche met passievrucht of lamsschouder met ratatouille en een fruitige en zure tamarindesaus. Het team dat bestaat uit vier partners, wil een keuken aanbieden die openstaat voor alle culinaire invloeden en tegelijkertijd toch verbonden blijft met de klassieke keuken. Voor zijn eerste keer op StrEat Fest wordt hij ook uitgedaagd om streetfood klaar te maken.
Laurent Gerbaud is een ambachtelijke chocolatier die de echte smaak van chocolade naar voren brengt. Zijn kunst onthult een perfecte balans tussen zoet, zout, gekruid, fruitig en noten. Deze beheersing van de elementen zou wel eens menig persoon kunnen verrassen op het StrEat Fest.
WebsiteAls mixologie en catering elkaar ontmoeten, krijg je… Tatar! Dit nieuwe restaurant is nu al een groot succes!
De chef, Luca Termine, neemt ons via zijn gerechten mee op een reis van de Middellandse Zee naar het Japanse schiereiland. De ervaring houdt daar niet op, Edouard vult met zijn cocktailmenu de gerechten van de chef aan om u onder te dompelen in een 100% Tatar-ervaring!
Restaurant Bikette neemt deel aan StrEat Fest met hun onmiskenbare Smash-recept. Dit gerecht bestaat uit een briochebroodje met keuze uit twee soorten burgers (rundsvlees of vegan). Het broodje wordt geserveerd met een selectie van zes verschillende boerderijkazen. Dit alles geserveerd met 100% heerlijke Belgische verse frietjes en een geheime saus, wat voor een totale smaakervaring zorgt voor de smaakpapillen.
WebsiteBia Mara is een concept ontstaan in de straten van Dublin vanuit een simpel idee – fish and chips maar dan met iets extra. Het doel van Bia Mara is om iedereen te tonen dat fish and chips gemaakt kan worden met elke vissoort uit onze prachtige oceaan. Minder vraag naar specifieke vissoorten kan de ecodiversiteit en harmonie in onze oceanen alleen maar ten goede komen. Voor deze tweede editie is Bia Mara terug met hun foodtruck!
WebsiteRestaurant Blanco uit Knokke combineert authentieke smaken uit Mexico met mediterrane invloeden om zo een verrassende smaakervaring te creëren. De keuken van Blanco varieert met de seizoenen, met verfijnde gerechten in de winter en een leuk sharing concept in de zomer.
Afkomstig van artistieke ouders baadt Martha een kunstgalerie én koekjesbakkerij uit. Je kan er terecht om zowel lokale kunstenaars te ontdekken als heerlijke versgebakken cookies te proeven. Dit jaar presenteert ze een nieuwe selectie handgebakken cookies waarbij ze steeds verder experimenteert met smaakcombinaties. ER zal voor ieder wat wils zijn! Voor haar is de basis van elk gerecht de liefde voor het bakken, wat zich vertaalt in de kwaliteit van haar creaties.
Ana & Baptiste zijn de eigenaars van “CHOUCONUT”, een patisserie die de beste soezen in België verkoopt. Dit jonge koppel serveert heerlijke desserts. Om de authentieke smaken te benadrukken kiest Chouconut ervoor om de hoeveelheid suiker in hun gebak te verminderen. Ze presenteren een heerlijk dessert op basis van ijs dat alle smaakpapillen zal verfrissen!
Anaïs en haar team zijn gepassioneerd door patisserie. Ze presenteren een selectie van verfijnd en origineel gebak op StrEat Fest. Gedurende het hele bakproces staan respect, liefde en verfijning centraal. Het is DE zoete toets die we graag hebben op StrEat Fest!
Epicerie du cirque is een eigentijds restaurant dat zich richt op regionale en seizoensgebonden gerechten, bereid met precisie en geserveerd in een aangename setting. Het menu is gebaseerd op lokale en seizoensgebonden producten. Het team, onder leiding van Dennis en Ellen, doet er alles aan om zijn klanten een uitzonderlijke culinaire ervaring te bieden. Epicerie du Cirque komt vanuit Antwerpen StrEat Fest om een streetfood-gerecht aan te bieden.
Stefan Jacobs is een jonge chef-kok die al op 23-jarige leeftijd – dankzij zijn culinaire ervaring in prestigieuze restaurants zoals Le Gastronome, Olivier Rollinger en Sea Grill – zijn eerste Michelin-ster in de wacht sleepte voor restaurant Le Va Doux Vent. Na dit eerste succes besloot Stefan Jacobs zijn eigen restaurant te openen: Hors-Champs. Dit restaurant wordt gekenmerkt door karakteristieken als gastronomie, eenvoud, sharing, lokale producten en gezelligheid. Respect voor milieu en dierenwelzijn zijn prioritair voor deze chef, waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van lokale producten en groenten uit de eigen moestuin.
Bij Humphrey wordt gekookt met liefde en passie. Chef Glen biedt gastronomische gerechten met Filipijnse smaken aan, geïnspireerd op de recepten van zijn moeder en vader. Dankzij zijn ervaring in restaurants met Michelinsterren en culinaire opleiding, verwelkomen Glen en zijn vrouw Julie de Block je hartelijk in hun restaurant. Ze bieden een unieke gastronomische ervaring aan dankzij zorgvuldig samengestelde smaakcombinaties. Je kan er ook genieten van het terras van het restaurant, waar Julie eetbare bloemen en kruiden kweekt om de gerechten van haar man te verfijnen.
Idea is een specialist in de Griekse keuken die je mogelijk al bent tegengekomen in het centrum van de hoofdstad, op food market Wolf. Door streetfood opnieuw uit te vinden, heeft Idea een reputatie opgebouwd dankzij hun smaakvolle en copieuze gerechten. Hun doel is om een nieuw elan te geven aan de Griekse gastronomie en zich te ontdoen van de clichés die daarmee geassocieerd worden. Idea is opnieuw aanwezig met nieuwe streetfoodgerechten.
Dit kleine café biedt een rijke Aziatische keuken vol traditie. Of je nu wil genieten van een goede ijskoffie of hun selectie van 100% zelfgemaakte snacks, deze plek is perfect voor jou! Vorig jaar waren hun pancakes een groot succes, kom ze dit jaar dus zeker proeven!
Simona is een chef-kok met een passie voor creatief koken. Ze is oorspronkelijk afkomstig van Marokko en woonde lange tijd in Israël. Ze heeft veel kennis over de kruidencultuur en table sharing. Ze wordt in de keuken bijgestaan door haar ervaren rechterhand Tim, die even gepassioneerd en gedreven is als haar. Hun reizen en roots beïnvloeden hun culinaire creaties, die je beloven mee te nemen op een reis tussen de Middellandse Zee en Israël.
Kitsune is een food concept dat plezier en creativiteit combineert. Het is hét adres voor VEGAN streetfood in Brussel dat je niet mag missen! Op het menu staan verschillende soorten burgers en fingerfood met Aziatische smaken. Alles wat je bij Kitsune consumeert is 100% huisbereid en plantaardig. Voor deze editie heeft Kitsune een bijzonder hotdog-recept in petto!
Logan Depuydt, bekend als deelnemer aan het televisieprogramma Top Chef in 2022, vereert ons opnieuw met zijn aanwezigheid op StrEat Fest 2023. Zijn aanstekelijk goed heumeur en lekkere recepten zullen je dit jaar ongetwijfeld kunnen verleiden! Zijn keuken bestaat uit gerechten waarbij groenten, vlees en vis mooi in balans zijn. Hier voegt hij minimalistische maar smaakvolle accenten aan toe. Hij werkt steeds met goede lokale producten die soms ook van iets verder afkomstig kunnen zijn. Heeft hij je vorig jaar verleid met zijn heerlijke taco’s? Wacht maar tot je ziet wat hij dit jaar in petto heeft …
De Brugmann winery werd in 2020 gerenoveerd tot restaurant “La Cave à manger”. De wijnkelder biedt nog steeds ruimte voor wijn -en apéroliefhebbers, maar de kaart is geëvolueerd naar een inspirerende, zowel smakelijke als moderne keuken. De uitbaters focussen op lokale producten en gastronomische klassiekers. Chefs Clara en Paul staan voor een uitzonderlijke culinaire ervaring die fijnproevers zal bekoren. We kijken er naar uit om hen te verwelkomen voor deze tweede editie!
La Fruitière, de eerste kaasbar van Brussel, tekent present voor de tweede editie van StrEat Fest. Véro en Léo zijn een moeder-zoon duo gepassioneerd door de kaaswereld. La Fruitière is the place to be voor elke kaasliefhebber die houdt van verfijnde topproducten en graag advies op maat krijgt. Eigenares Véronique Socié werd in 2016 bekroond tot ‘Beste Kaasmeester van België’.
Bij het Brusselse Vietnamese restaurant Nénu kan je het Vietnamese culinaire concept “anh nhau” ontdekken. Dit houdt is dat men samen vrienden en familie rond de tafel gaat zitten om gerechten te delen in een ontspannen en gezellige sfeer. De keuken van Siam is modern met een smakelijke menukaart die bestaat uit onmisbare gerechten zoals loempia’s en banh-cuon-pannenkoeken met krokante coppa.
Chef Broes Tavernier biedt zeer eigentijdse gerechten aan in een majestueuze woning niet ver van de Grote Markt van Aalter. De groenten, voornamelijk biologisch, staan centraal in zijn klassieke menu en zijn volledig vegetarische menu. De vis- en vleesgerechten zijn al even intens. Deze chef serveert een verfijnde en creatieve keuken op basis van lokale producten waarbij het product zo puur mogelijk gehouden wordt.
Als hoofd van het restaurant “BÚN Bar & Restaurant Antwerpen” worden Hoa Truong en Huibrecht Berends beschouwd als de belangrijkste ambassadeurs van de Vietnamese culinaire cultuur in de Scheldestad. Hun gerechten zijn authentiek en artisanaal met oa huisbereide noedels. Ze voegen een lokale toets toe aan de typische springrolls, gevuld met verse kruiden en varkensvlees afkomstig uit de Kempen, terwijl ze de authenticiteit van deze specifieke keuken behouden.
“North Sea Chefs” is een initiatief dat het gebruik van duurzame vis en lokale zeevruchten in de keuken wil aanmoedigen. Dit initiatief zet chefs in de schijnwerpers die vis en zeevruchten uit de Noordzee en de omliggende regio’s gebruiken om heerlijke en duurzame gerechten te creëren. Het concept benadrukt ook de samenwerking tussen chefs, vissers en lokale producenten om een duurzame en verantwoorde voedselketen te bevorderen. Kortom, “North Sea Chefs” streeft ernaar om kwaliteitsvoedsel te ondersteunen door gebruik te maken van duurzame en lokale producten uit de zee. Twee chefs: Broes Tavernier et Huibrecht Berends komen naar StrEat Fest om hun kennis te delen en onze smaakpapillen te verwennen met de ambassadeur en chef van Gjcook, Jeremy Girvan.
Restaurant Sanzarù en zijn chef-kok Nathan Urbanowiez bieden een moderne en unieke fusion keuken aan van Zuid-Amerikaanse en Aziatische culinaire smaken. De chef-kok hecht veel belang aan de kwaliteit van de ingrediënten die hij gebruikt en past zijn menu aan op basis van de seizoenen. Hoewel zijn culinaire habitat zich in de gastrononomische keuken bevindt, heeft Nathan Urbanowiez een streetfood gerecht gecreëerd dat onze nieuwsgierigheid bijzonder opwekt. We kunnen niet wachten om te proeven!
De beroemde street food counter, SMASH, is terug! De specialisten in smashed burgers zijn terug om ons hun specialiteit aan te bieden. Hun menu is rechtoe rechtaan, de producten zijn zorgvuldig geselecteerd en de smaken zijn geïnspireerd op de Oostkust van de Verenigde Staten.
Hélène en Lara Milan zijn twee zussen van Libanese afkomst die je kan tegenkomen in hun kaaswinkel “Soeurs”. Ze serveren gerechten op basis van kaas met unieke combinaties die tot stand komen dankzij een rijke familiegeschiedenis. Dankzij hun kennis en liefde voor zuivelproducten geniet je van een een complete en kwalitatieve beleving. Vorig jaar verrasten ze ons met hun croque-monsieur, dit jaar zijn ze terug met lekkernijen.
Wil je dat je kinderen gezond eten en plezier hebben op Streat Fest? Maak je geen zorgen, onze recepten zullen draaien om fruit en groenten!
Simply for Kids zal echte glutenvrije kipnuggets maken met zelfgemaakte bananenketchup in samenwerking met Glen van Humphrey, onze Streat Fest ambassadeur.
Proef ook onze glutenvrije Mac & Veggie in samenwerking met Zwitserse kazen
WebsiteEl Cuchillo is terug voor zijn tweede editie. Dit restaurant combineert authentieke tapas en kwaliteitswijnen. Door hun kennis van Spanje en hun knowhow kunnen we de Spaanse specialiteiten ontdekken. Om zich beter in de Spaanse cultuur te verdiepen, reisden Sébastien en Mika naar Spanje alvorens dit concept voor te stellen. Ze kwamen terug vol ideeën, smaken en kennis om ons ten volle te laten genieten van onze ervaring.
WebsiteJerome Calayag, een jonge Zweedse kok van Filipijnse afkomst en winnaar van de San Pellegrino Young Chef Academy wedstrijd 2021-2022, zal op het Streat Fest als gastland (de Filipijnen) laten zien dat je met eenvoudige ingrediënten gerechten van extreem hoge kwaliteit kunt maken!
Mix van Thaise, Filipijnse, Vietnamese en Belgische gerechten, allemaal zelfgemaakt.
WebsitePour améliorer votre expérience ce site utilise des cookies.