StrEat Fest - Vins de Loire

Vins de Loire

Let’s taste great wine !

Ontdek de kunst van het Franse leven met de Vins de Loire! 🍷

Als liefhebber van wijn en gastronomie, kan je genieten van een onvergetelijke ervaring dankzij onze exclusieve samenwerking met de prestigieuze “Vins de Loire”! Ontdek het aparte paviljoen waar je volledig zal worden ondergedompeld in alle facetten van de wijnbouw. Van frisse witte wijn tot rijke, karaktervolle rode wijn… Proef een selectie wijnen op maat van alle smaakpapillen.

Maar dat is nog niet alles! Je kan er ook genieten van exclusieve wijnbars, interactieve workshops oenologie, diverse degustaties met bekende sommeliers, alsook uitmuntende wine pairings in samenwerking met de getalenteerde chefs die op het programma staan.

Ontdek de verborgen pareltjes van deze Franse regio tijdens een onvergetelijke culinaire reis.

Gastbestemming: De Vins de Loire en de regio Centre-Val de Loire

Tot ons genoegen mogen we dit jaar de Vins de Loire verwelkomen als gastbestemming! Deze iconische Franse regio beschikt over een rijk culinair en wijnerfgoed, dat jullie, de festivalgangers, een onvergetelijke gastronomische en culturele ervaring belooft. Een paviljoen met verschillende aparte zones zet de regio in de kijker en biedt je de mogelijkheid om de diversiteit van deze bestemming te ontdekken en ervan te genieten.

1. Twee exclusieve bars van de Vins de Loire

Er staat een eerste zone met twee unieke bars voor je klaar, zodat je de rijkdom van de Vins de Loire kan ontdekken: De Bar à vins tranquilles de Loire, een plek voor de niet-mousserende wijnen van de streek, waar de nadruk ligt op de grote diversiteit aan druivensoorten en wijngaarden, en De Bar des fines bulles de Loire, een plek waar je de sprankelende bubbels van de frisse en elegante mousserende wijnen uit de Loirestreek kan ontdekken.

2. Streetfood uit de Loirestreek

De ambassadeur-chefs van de Loirestreek nemen je mee op een culinaire reis naar het hartje van deze fantastische regio. Ze stellen streetfood-gerechtjes voor die zijn geïnspireerd op de lokale tradities en zetten de streekproducten en specialiteiten van de Loirestreek in de kijker.

3. Ontspannings- en ontdekkingszone in de kleuren van de regio Centre-Val de Loire

Geniet van enkele wijndegustaties en winepairings in specifieke workshops, waar je de wijnen uit de Loirestreek kan proeven en hun subtiele smaak kan ontdekken, door ze te combineren met heerlijke gerechten. Iedereen die op zoek is naar ontspanning, kan terecht in een aparte zone met familiale en ludieke activiteiten die toegankelijk zijn voor iedereen. Bovendien kan je hier ook de ambassadeurs van de Loirestreek ontmoeten, die maar al te graag het rijke toeristische erfgoed van deze regio met je zullen delen, waaronder het wijntoerisme, kasteelbezoeken, fietstochten en schattenjachten. Kortom, dit is de ideale plek om te genieten van unieke en memorabele momenten terwijl je de charmes van deze prachtige regio kan ontdekken.