Yves Mattagne, een naam die synoniem is voor uitmuntende kwaliteit en culinaire innovatie. Chef-kok van het befaamde restaurant La Villa Lorraine en houder van twee Michelinsterren. Yves Mattagne verleidt zelfs de meest veeleisende fijnproevers met zijn gewaagde creativiteit en zijn passie voor uitzonderlijke smaken. Hij is de onbetwiste meester van de gastronomie en combineert ingrediënten op sublieme wijze tot zinneprikkelende, unieke culinaire ervaringen.
WebsiteChef Kevin Lejeune zwaait de scepter over een elegante setting die perfect aansluit bij zijn buitengewoon geraffineerde culinaire creaties. In een schitterend, hedendaags ingericht herenhuis geeft hij met zijn gemotiveerde team blijk van een opmerkelijke vindingrijkheid en toewijding. De inventieve keuken van Kevin Lejeune valt op door de verfijnde gerechten, zijn durf en de evenwichtige samenstelling van zijn creaties.
WebsiteFlorent Ladeyn koos voor het Rouppeplein als ideale Brusselse uitvalsbasis voor zijn keuken. Klok, gelegen tegenover zijn beroemde buur, straalt een ontspannen sfeer uit. Je kunt er de hele dag heerlijk eten in een eenvoudige setting. Het ontbijt, de lunch en het diner hebben elk hun eigen menukaart en alle gerechten worden bereid met duurzame en lokale ingrediënten. Ladeyn brengt zijn heerlijke keuken naar het festival onder de naam Klok en in zijn foodtruck!
WebsiteVisionair chef-kok Stefan Jacobs toverde de boerderij van Ernage om tot een onvergetelijke gastronomische ervaring. In deze ongepolijste, moderne setting gaan samen delen, eenvoud en gezelligheid harmonieus hand in hand. De rijkdom van de lokale producten, waarvan er een aantal ter plaatse worden verbouwd, komt er perfect tot zijn recht. De moestuin van Hors-Champs weerspiegelt de duurzaamheidsfilosofie van de chef: door de keuze voor ultrakorte ketens die de seizoenen volgen en dicht bij de natuur staan, leert hij ons om bewuster te consumeren. Hors-Champs is veel meer dan gewoon een restaurant: het is een toevluchtsoord voor de duurzame Belgische keuken, waar we de inzet voor bewust consumeren terugzien in elk gerecht.
www.hors-champs.beDit restaurant, in het hotel The Hoxton, serveert hartverwarmende gerechten met Peruviaanse smaken en ingrediënten.
WebsiteAlexis Roger en Dimitri Magerus maken niet zomaar taco’s, ze strooien ook een flinke dosis fiësta over elke hap. Met Piña Taqueria hebben ze Sint-Gillis omgetoverd tot dé place-to-be voor Mexicaans streetfood. En ook dit jaar zijn ze weer van de partij op StrEat Fest om jouw smaakpapillen in vervoering te brengen.
🌮 Op het programma? Authentieke taco’s, maar met hun eigen specifieke touch. Verse ingrediënten, verrukkelijke smaken en gerechten die zijn samengesteld om on-the-go van te genieten, in de magische sfeer van het festival.
Een festival zonder taco’s is als Mexico zonder piñata… dus het zou zonde zijn om hier voorbij te lopen!
De chefs Quentin Szuwarski en Benjamin Rauwel stellen gerechten samen die zowel lokaal als duurzaam zijn. De eigentijdse formule van het restaurant, dat overdag een wijn- en kruidenierswinkel is en ‘s avonds verandert in een restaurant met een ontspannen sfeer, wordt nog steeds erg gesmaakt. Dit alles wordt aangevuld met biologische en natuurlijke wijnen, die heel zorgvuldig worden gekozen en perfect passen bij de kaart.
WebsiteDeze getalenteerde chef, die zijn sporen verdiende bij Bon Bon en Le Coriandre, beheerst de kunst van nikkei als geen ander. Met SANZARU combineert hij Peruaanse en Japanse smaken tot gerechten die een lust zijn voor het oog… en de smaakpapillen.
🍣🌶️ Maar ook hier draaien we niet om de pot! Je zet je tanden direct in snacks vol pit, waarin rauwe, gegrilde en gekruide ingrediënten elkaar in perfecte harmonie aanvullen. Een echte vuurwerkshow van smaken om on-the-go van te genieten!
Heb je zijn keuken nog niet uitgeprobeerd tijdens de laatste 3 edities? Mis hem dan dit jaar zeker niet!
WebsiteMet Fernand Obb Delicatessen zet Cédric Mosbeux Belgisch streetfood weer in de spotlights. Hier geen opsmuk, maar gewoon 100% pure en niet te versmaden streekproducten. Zijn must-try kroket met grijze garnalen, die twee jaar op rij werd verkozen tot de beste van Brussel, spreekt voor zich.
🦐 Maar dat is nog niet alles. Bloedworst nieuwe stijl, huisgemaakt gerookt vlees… elk recept ademt gulheid en authenticiteit uit. Geen wonder dat hij de POP OF THE YEAR 2020 award van Gault&Millau in de wacht sleepte.
Een Belgische klassieker met een getalenteerde twist, een snack met een bite die smelt in je mond… Laat het je smaken!
WebsiteAlexandru Sapco van La Bonne Chère keert terug om iedereen in vervoering te brengen: gastro-bistro, een keuken zonder opsmuk, boordevol meesterschap en pit.
🏆 14,5/20 van Gault&Millau, Jonge chef van het jaar 2023, Ontdekking van het jaar 2021… Kortom, hij heeft heel wat awards verzameld, en dat is niet voor niets. Hij kookt zoals hij ademt: instinctief, met verrassende gerechten en invloeden van over de hele wereld.
🍽️ En deze keer hoef je geen weken van tevoren te reserveren! Een streetfoodversie van zijn talent, toegankelijk voor iedereen en om van te genieten in de feestelijke atmosfeer van het festival.
💥 Een moment van puur plezier om van te profiteren, zolang het kan!
CLICK TO DISCOVERAnaïs Gaudemer maakt niet zomaar gebak, al haar creaties vertellen een verhaal. Als landschapsarchitecte brengt ze haar liefde en respect voor de natuur meesterlijk tot uitdrukking in Cokoa, een banketbakkerij waar eetbare bloemen als een rode draad door alle smaken en ontwerpen lopen.
Van taarten en macarons tot zorgvuldig uitgewerkte koekjes, elk ontwerp weerspiegelt een subtiele aanpak, met oog voor detail.
Een speciale gelegenheid is niet nodig: voor de 4e editie zetten we als vanzelfsprekend onze tanden in haar zoete lekkernijen, bij een goed gesprek en een lekker muziekje op de achtergrond.
WebsiteLyla Bangels kookt met passie en dat proef je. Al haar gerechten zijn ontworpen om in de smaak te vallen, te verrassen en ervoor te zorgen dat je meteen terug wilt komen voor meer. Kwaliteitsproducten, grenzeloze creativiteit en vooral… nul compromissen op het gebied van smaak!
🏆 Gault&Millau selecteerde haar als “HIP”? Uiteraard! Dat dankt ze aan haar gedurfde, moderne benadering.
Op het festival zet ze vol in op gezelligheid: smakelijke gerechten en een ervaring om volledig voor te gaan, tussen twee glazen wijn en een lekkere slappe lach in.
Een verplichte stop om heerlijk te smullen en volop van het
WebsiteSinds de zomer van 2019 ontvangt banketbakker en chocolademaker Raphaël Giot je met open armen in Lasne. In 2009 mocht hij België vertegenwoordigen op de Coupe du Monde de la Pâtisserie, de Wereldbeker Banketbakken, waar hij de bronzen medaille in de wacht sleepte. En in 2013 opende hij Giot, met drie werknemers. Zes jaar later bestaat het team uit 13 mensen die elke dag zorgen voor vers brood, ijs, gebak en macarons. Op het festival staat hij samen met de Belgium Pastry Club in voor heerlijk zoete streetfood.
WebsiteDuik in de wereld van Israëlisch lekkers bij Bokertov, waar elk gerecht een ode is aan de rijke smaken van het Midden-Oosten. Onder de culinaire leiding van Thomas Swenters, vroeger chef-kok bij bekende restaurants, is ons menu een waar feest van verse kruiden en lokale groenten, voor een explosie van smaken en kleuren op je bord. Krokante falafel, gegrilde groente, romige hummus, elke hap voert je mee naar de Middellandse Zee.
Ga samen met David da Costa van restaurant Teatro op een onvergetelijke culinaire reis. Zijn fusionkeuken, waarin Indonesische roots met mediterrane invloeden worden gemengd, belooft een unieke smaaksensatie te zijn. Laat je meeslepen in een weergaloos gastronomisch avontuur waar exotische smaken en kruiden harmonieus samengaan!🤤
WebsitePauline Rosselin en Guillaume Le Cavorzin maken niet zomaar burgers: ze vinden streetfood opnieuw uit met een 100% veganistiche versie. Weg met alle clichés, dit is huisgemaakt, Aziatisch geïnspireerd en zeer smaakvol.
🍔 Hun geheim? Heerlijk zacht brood, een saus waar je smaakpapillen van gaan dansen en combinaties die binnenkomen in je mond. Geen wonder dat ze de Oscar voor best veganistisch fastfood in België van Fooding hebben gewonnen!
En het beste nieuws? Je hoeft niet eens diep in de buidel te tasten om te proeven! Dit is het perfecte moment om je tanden te zetten in een toegewijde, superlekkere en ongekend originele burger.
WebsiteCookies zijn een serieuze zaak. Ze zijn niet zomaar een zoete lekkernij, maar een echte verbintenis: ingrediënten afkomstig van ethische, lokale en duurzame producenten, en bovenal… een recept dat je smaakpapillen bij elke hap omverblaast.
🍦 Op het festival komt ze beslagen ten ijs met de Cook-Ice: een zachte chocolate chip cookie, met een bolletje ijs erop dat precies ver genoeg smelt… Pure verwennerij, en voor een prijs die smaakt naar meer.
Een cookie made in Brussels, een huisgemaakte smaak, een zoete traktatie voor een schappelijke prijs: “dat proef ik later wel” is hier geen geldig excuus!
WebsiteKom je smaakpapillen verwennen bij El Cuchillo, waar Spaanse keukenkunsten leven worden ingeblazen door een getalenteerde chef. ✨ El Cuchillo komt al voor de derde keer terug. Proef de authentieke specialiteiten en waan je in Spanje! Sébastien en Mika, de oprichters, hebben de Spaanse wijn- en culinaire tradities grondig bestudeerd en hebben een schat aan smaken en kennis mee terug naar huis genomen om jou een bijzondere ervaring te bezorgen. Beleef een onvergetelijk gastronomisch avontuur op StrEat Fest!
WebsiteMathieu Lagarde en zijn broer Jacques hebben al een heel culinair parcours achter zich liggen. Ze werkten in diverse Parijse bistrots, maar ook in verre oorden zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Nadat ze schitterden in Sydney en Queenstown, namen de broers deel aan Top Chef 2023, waar ze beiden streden voor de titel. Ze delen hun sterke knowhow en gastronomische hoogstandjes afgewerkt met een vleugje culinair genie en broederliefde voor deze derde editie. 🌟
Carla Ferrari, was één van de laatste vrouwelijke kandidaten van Top Chef 2023. Zij blinkt uit in de kunst van de Frans-Italiaanse keuken als geen ander! Ze woont in Napels en is één van de bedenkers van het innovatieve concept “Maison Mère Naples” Hier kan je genieten van unieke culinaire ervaringen die worden georganiseerd op ongewone locaties die pas op het allerlaatste moment worden onthuld.
Sarika, een Frans-Cambodjaanse chef en laureaat van de Franstalige wedstrijd Objectif Top Chef editie 2023, put haar inspiratie uit haar roots, om creatieve gerechten te ontwikkelen met het grootste respect voor de ingrediënten. Ze combineert Aziatische smaken met Franse recepten, voor pittige gerechten boordevol smaak. Ze schitterde tot in de kwartfinale van Top Chef 2023, een wedstrijd waarin ze bijzonder leergierig bleef en op zoek ging naar nieuwe kennis en technieken.
Miguel liet een sterke indruk na in Top Chef 2023, dankzij het inspirerende parcours dat hij heeft doorlopen in de meest prestigieuze horecazaken van Lyon. Hij is uitgegroeid tot een echte expert in de fusie van Latijns-Amerikaanse smaken en de Franse keuken. Hij zal je smaakpapillen prikkelen met zijn unieke creaties! 🤩
Léo Renusson, kandidaat van Top Chef 2023 werkt als chef in de Alsace en heeft een grote liefde voor de natuur. Zijn gerechten weerspiegelen zijn engagement om de natuur te respecteren en producten te valoriseren. Hij geeft hierbij de voorkeur aan kwaliteitsvolle seizoensgebonden gerechten.
Jérémie Falissard staat aan het hoofd van vier restaurants en twee cocktailbars. In seizoen 14 van Top Chef was hij de oudste deelnemer. Deze chef is gevestigd in Montréal en heeft een enorme passie voor de marktkeuken. Hij put zijn inspiratie uit Franse en Spaanse tradities om unieke gerechten op tafel te toveren. Ontmoet deze getalenteerde chef en ontdek zijn opmerkelijke gerechten!
Paul Delrez, de bekende chef en influencer, die op het internet potten breekt met zijn eigenzinnige HOT REGRESSIVE CUISINE en het gelijknamige boek, zal koken op de stand van Don Papa. Hij zal speciaal voor het festival een exclusief gerecht bereiden, vergezeld van een perfect bijpassende Don Papa-cocktail.
Ontdek de heerlijke zelfgemaakte maïstortilla’s geserveerd met verschillende pikante sauzen. Een smaakexplosie die liefhebbers van pittige, geurige en scherpe gerechten in hemelse sferen brengt. 🌮🌶️Deze bruisende, kleurrijke versie van de Mexicaanse taqueria is bedacht door sterrenchef Yves Mattagne en zijn rechterhand Basile Huvelle. Laat je in vervoering brengen door een onvergetelijke smaakervaring die je zintuigen zal prikkelen en je doet dansen door de Mexicaanse keuken.
WebsiteBij Kitchen 151 vertelt elke gerecht een verhaal, een verhaal van dansende kruiden, explosieve smaken en recepten die met liefde worden doorgegeven. Geïnspireerd door de rijke Marokkaanse en Midden-Oosten keukens, belooft dit restaurant je een echte zintuigelijke reis.
Hier wordt gesudderd, gegrild en gekruid… Kortom, de geur van specerijen prikkelt je smaakpapillen, met een vleugje moderniteit die het helemaal afmaakt.
Click to websiteVéronique Socié et son fils Léo Begin ne font pas que vendre du fromage, ils le vivent. Dans leur fromagerie La Fruitière, en plein cœur de Bruxelles, ils font déguster des pépites lactées qui mettent tout le monde d’accord.
🏆 Et ça, ce n’est pas juste nous qui le disons : Véronique a été sacrée Première Fromagère de Belgique en 2016, et Léo vient tout juste de décrocher le titre de Premier Fromager de Bruxelles 2024. Autant dire qu’ils savent de quoi ils parlent !
Le festival est l’occasion parfaite de goûter leur savoir-faire dans une ambiance ultra conviviale. Que vous soyez amateur de fromage ou vrai fondu du sujet, préparez-vous à en redemander !
💥 Ils reviennent pour la deuxième année consécutive… et croyez-nous, vous allez vous régaler !
WebsiteJe kinderen kunnen hun hartje ophalen in de speciale kids corner. Ze genieten er van heerlijke gerechten op maat van hun smaakpapillen, bereid met zorg en creativiteit, voor blije kindergezichten.
Voor Denis Delcampe was Le Tournant een echt keerpunt in zijn leven. Hij en zijn team werden bekroond met de Prijs-Plezier van Gault&Millau in 2019 en de Bib Gourmand in 2021, een erkenning voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek de smaakvolle en authentieke Frans-Belgische keuken, bereid met een liefde voor verse en lokale seizoensgebonden ingrediënten. Je ontdekt dit team onder het label “Table de Terroir” waar je geniet van puur smaakgenot en het engagement voor een verantwoorde keuken. 🌱✨
In 2022 kwam Brent Maes als winnaar uit de bus van de wedstrijd Chefs&Shakers van Don Papa. Ook hij deelt zijn gerechten in de barbecue corner in samenwerking met onze partner Big Green Egg. Brent werkt als banketbakker in The Bakery en laat je kennismaken met zijn zoete lekkernijen.
Ontdek de kunst van pure verwennerij voor vleesliefhebbers bij Butcher’s Dining. De families De Laet en Van Haver heten je al ruim 30 jaar welkom in hun slagerij. Daarnaast openden ze 15 jaar geleden hun eigen restaurant. Gun hen zeker een bezoekje en geniet van een heerlijk stukje vlees!