Yves Mattagne, een naam die synoniem is voor uitmuntende kwaliteit en culinaire innovatie. Chef-kok van het befaamde restaurant La Villa Lorraine en houder van twee Michelinsterren. Yves Mattagne verleidt zelfs de meest veeleisende fijnproevers met zijn gewaagde creativiteit en zijn passie voor uitzonderlijke smaken. Hij is de onbetwiste meester van de gastronomie en combineert ingrediënten op sublieme wijze tot zinneprikkelende, unieke culinaire ervaringen.
WebsiteChef Kevin Lejeune zwaait de scepter over een elegante setting die perfect aansluit bij zijn buitengewoon geraffineerde culinaire creaties. In een schitterend, hedendaags ingericht herenhuis geeft hij met zijn gemotiveerde team blijk van een opmerkelijke vindingrijkheid en toewijding. De inventieve keuken van Kevin Lejeune valt op door de verfijnde gerechten, zijn durf en de evenwichtige samenstelling van zijn creaties.
WebsiteFlorent Ladeyn koos voor het Rouppeplein als ideale Brusselse uitvalsbasis voor zijn keuken. Klok, gelegen tegenover zijn beroemde buur, straalt een ontspannen sfeer uit. Je kunt er de hele dag heerlijk eten in een eenvoudige setting. Het ontbijt, de lunch en het diner hebben elk hun eigen menukaart en alle gerechten worden bereid met duurzame en lokale ingrediënten. Ladeyn brengt zijn heerlijke keuken naar het festival onder de naam Klok en in zijn foodtruck!
WebsiteVisionair chef-kok Stefan Jacobs toverde de boerderij van Ernage om tot een onvergetelijke gastronomische ervaring. In deze ongepolijste, moderne setting gaan samen delen, eenvoud en gezelligheid harmonieus hand in hand. De rijkdom van de lokale producten, waarvan er een aantal ter plaatse worden verbouwd, komt er perfect tot zijn recht. De moestuin van Hors-Champs weerspiegelt de duurzaamheidsfilosofie van de chef: door de keuze voor ultrakorte ketens die de seizoenen volgen en dicht bij de natuur staan, leert hij ons om bewuster te consumeren. Hors-Champs is veel meer dan gewoon een restaurant: het is een toevluchtsoord voor de duurzame Belgische keuken, waar we de inzet voor bewust consumeren terugzien in elk gerecht.
www.hors-champs.beDit restaurant, in het hotel The Hoxton, serveert hartverwarmende gerechten met Peruviaanse smaken en ingrediënten.
WebsitePiña Taqueria, la récente pépite de Saint-Gilles, vous invite à déguster d’exquis tacos. Bien que récemment ouverte, elle remporte déjà un vif succès. L’endroit idéal pour savourer des totopos et des tacos tout en sirotant une… piña colada !
WebsiteDe chefs Quentin Szuwarski en Benjamin Rauwel stellen gerechten samen die zowel lokaal als duurzaam zijn. De eigentijdse formule van het restaurant, dat overdag een wijn- en kruidenierswinkel is en ‘s avonds verandert in een restaurant met een ontspannen sfeer, wordt nog steeds erg gesmaakt. Dit alles wordt aangevuld met biologische en natuurlijke wijnen, die heel zorgvuldig worden gekozen en perfect passen bij de kaart.
WebsiteChef-kok Nathan Urbanowiez, die de kneepjes van het vak leerde bij Bon Bon en Le Coriandre, serveert uiterst originele Nikkei gerechten. In elke evenwichtig samengestelde creatie uit deze Japans-Peruviaanse keuken, zie je het precisiewerk, wat zorgt voor een weergeloze culinaire ervaring. Dit mag je echt niet missen, net zo min als cocktailbar Mizaru op de eerste verdieping.
WebsiteIn hartje Brussel vinden we Fernand Obb Delicatessen, de favoriete comptoir van de Brusselaars. Cédric Mosbeux en zijn team stellen je een heerlijke kaart voor met 100% Belgische producten. Je kent ze al van de overheerlijke kroketten die twee jaar op rij de prijs won voor de beste garnaalkroket van Brussel. Het succes duurt voort met de “POP of the year 2020” award van Gault&Miliau, die ze dubbel en dik hebben verdiend. Vorig jaar waren ze al present, tot grote vreugde van onze bezoekers. En ook voor de derde editie mogen deze verwenners van smaakpapillen niet ontbreken.
WebsiteChef-kok Alexandru Sapco stelt een intuïtieve keuken voor die zijn gasten op een ontdekkingsreis langs smaken van verschillende origines leidt. Bijvoorbeeld vanaf het begin van de maaltijd worden onze smaakpapillen geprikkeld door ravioli van bloemkool, waarbij de chef deze gefermenteerde groente kunstig combineert met twee bereidingen van mole.
Hij komt dit jaar terug naar StrEat Fest om je smaakpapillen te verwennen en je zijn keuken voor te stellen in een streetfoodversie.
WebsiteAnaïs en haar team zijn gebeten door de patisseriemicrobe. Hun taarten en gebakjes zijn verfijnd en innovatief. Respect, liefde en verfijning staan centraal in het hele productieproces. Dit is dé zoete toets die we niet willen missen op StrEat Fest!
WebsiteTitulus in Elsene nodigt je uit voor een wijnervaring die volledig draait rond natuurwijn. Op het menu staat een wijnkelder met ruim 400 verschillende wijnen en heerlijke, verfijnde, streekgebonden gerechten. Titulus is niet zomaar een wijnhandel: het is een plek waar je kunt genieten van biologische gerechten en gedurfde suggesties van chef-kok Lyla Bangles, die meestal bestaan uit gerechten om te delen. Alle wijnen uit de kelder zijn ook beschikbaar in de wijnbar.
WebsiteSinds de zomer van 2019 ontvangt banketbakker en chocolademaker Raphaël Giot je met open armen in Lasne. In 2009 mocht hij België vertegenwoordigen op de Coupe du Monde de la Pâtisserie, de Wereldbeker Banketbakken, waar hij de bronzen medaille in de wacht sleepte. En in 2013 opende hij Giot, met drie werknemers. Zes jaar later bestaat het team uit 13 mensen die elke dag zorgen voor vers brood, ijs, gebak en macarons. Op het festival staat hij samen met de Belgium Pastry Club in voor heerlijk zoete streetfood.
WebsiteDuik in de wereld van Israëlisch lekkers bij Bokertov, waar elk gerecht een ode is aan de rijke smaken van het Midden-Oosten. Onder de culinaire leiding van Thomas Swenters, vroeger chef-kok bij bekende restaurants, is ons menu een waar feest van verse kruiden en lokale groenten, voor een explosie van smaken en kleuren op je bord. Krokante falafel, gegrilde groente, romige hummus, elke hap voert je mee naar de Middellandse Zee.
Ga samen met David da Costa van restaurant Teatro op een onvergetelijke culinaire reis. Zijn fusionkeuken, waarin Indonesische roots met mediterrane invloeden worden gemengd, belooft een unieke smaaksensatie te zijn. Laat je meeslepen in een weergaloos gastronomisch avontuur waar exotische smaken en kruiden harmonieus samengaan!🤤
WebsiteGoesting in iets innovatiefs, vegan en ook in fastfood? Dan is Kitsune de place to be! In dit unieke concept staan genieten en creativiteit in de keuken centraal, waardoor je een bijzondere culinaire ervaring mag verwachten die uniek is in Brussel. Bij Kitsune is alles 100% huisgemaakt en vegan, bomvol smaak en ook nog eens milieuvriendelijk. Vorig jaar sprak iedereen vol lof over hun heerlijke vegan hotdog.🌭 Kom zelf ontdekken welke verrassing ze dit jaar in petto hebben voor StrEat Fest!
WebsiteMartha is dé referentie op het gebied van homemade cookies in Brussel, en ze doet al voor de derde keer op rij mee. Als kind van een kunstenaarskoppel stelt Martha werk van lokale kunstenaars tentoon op de plek waar je haar heerlijke, versgebakken cookies kunt proeven. 🍪 Voor deze speciale editie van het festival komt Martha met een nieuw assortiment cookies, met nieuwe smaakcombinaties voor alle zoetebekken.
WebsiteKom je smaakpapillen verwennen bij El Cuchillo, waar Spaanse keukenkunsten leven worden ingeblazen door een getalenteerde chef. ✨ El Cuchillo komt al voor de derde keer terug. Proef de authentieke specialiteiten en waan je in Spanje! Sébastien en Mika, de oprichters, hebben de Spaanse wijn- en culinaire tradities grondig bestudeerd en hebben een schat aan smaken en kennis mee terug naar huis genomen om jou een bijzondere ervaring te bezorgen. Beleef een onvergetelijk gastronomisch avontuur op StrEat Fest!
WebsiteCarla Ferrari, was één van de laatste vrouwelijke kandidaten van Top Chef 2023. Zij blinkt uit in de kunst van de Frans-Italiaanse keuken als geen ander! Ze woont in Napels en is één van de bedenkers van het innovatieve concept “Maison Mère Naples” Hier kan je genieten van unieke culinaire ervaringen die worden georganiseerd op ongewone locaties die pas op het allerlaatste moment worden onthuld.
Jérémie Falissard staat aan het hoofd van vier restaurants en twee cocktailbars. In seizoen 14 van Top Chef was hij de oudste deelnemer. Deze chef is gevestigd in Montréal en heeft een enorme passie voor de marktkeuken. Hij put zijn inspiratie uit Franse en Spaanse tradities om unieke gerechten op tafel te toveren. Ontmoet deze getalenteerde chef en ontdek zijn opmerkelijke gerechten!
Léo Renusson, kandidaat van Top Chef 2023 werkt als chef in de Alsace en heeft een grote liefde voor de natuur. Zijn gerechten weerspiegelen zijn engagement om de natuur te respecteren en producten te valoriseren. Hij geeft hierbij de voorkeur aan kwaliteitsvolle seizoensgebonden gerechten.
Mathieu Lagarde en zijn broer Jacques hebben al een heel culinair parcours achter zich liggen. Ze werkten in diverse Parijse bistrots, maar ook in verre oorden zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Nadat ze schitterden in Sydney en Queenstown, namen de broers deel aan Top Chef 2023, waar ze beiden streden voor de titel. Ze delen hun sterke knowhow en gastronomische hoogstandjes afgewerkt met een vleugje culinair genie en broederliefde voor deze derde editie. 🌟
Miguel liet een sterke indruk na in Top Chef 2023, dankzij het inspirerende parcours dat hij heeft doorlopen in de meest prestigieuze horecazaken van Lyon. Hij is uitgegroeid tot een echte expert in de fusie van Latijns-Amerikaanse smaken en de Franse keuken. Hij zal je smaakpapillen prikkelen met zijn unieke creaties! 🤩
Sarika, een Frans-Cambodjaanse chef en laureaat van de Franstalige wedstrijd Objectif Top Chef editie 2023, put haar inspiratie uit haar roots, om creatieve gerechten te ontwikkelen met het grootste respect voor de ingrediënten. Ze combineert Aziatische smaken met Franse recepten, voor pittige gerechten boordevol smaak. Ze schitterde tot in de kwartfinale van Top Chef 2023, een wedstrijd waarin ze bijzonder leergierig bleef en op zoek ging naar nieuwe kennis en technieken.
Paul Delrez, de bekende chef en influencer, die op het internet potten breekt met zijn eigenzinnige HOT REGRESSIVE CUISINE en het gelijknamige boek, zal koken op de stand van Don Papa. Hij zal speciaal voor het festival een exclusief gerecht bereiden, vergezeld van een perfect bijpassende Don Papa-cocktail.
Ontdek de heerlijke zelfgemaakte maïstortilla’s geserveerd met verschillende pikante sauzen. Een smaakexplosie die liefhebbers van pittige, geurige en scherpe gerechten in hemelse sferen brengt. 🌮🌶️Deze bruisende, kleurrijke versie van de Mexicaanse taqueria is bedacht door sterrenchef Yves Mattagne en zijn rechterhand Basile Huvelle. Laat je in vervoering brengen door een onvergetelijke smaakervaring die je zintuigen zal prikkelen en je doet dansen door de Mexicaanse keuken.
WebsiteChef-kok Simona heeft een passie voor creatief koken. Ze is afkomstig uit Marokko en heeft in Israël gewoond. Simona weet alles over kruiden en over gerechten om te delen. Haar rechterhand Tim is even ervaren en gepassioneerd. Hun reizen en afkomst zijn een grote bron van inspiratie voor hun culinaire creaties, die ons meenemen op een unieke reis naar het Middellandse Zeegebied en Israël. Ze komt al voor de derde keer naar StrEat Fest, en we kunnen gerust zeggen dat we haar niet meer kunnen missen!
Website🧀Kom een kijkje nemen in La Fruitière: de eerste kaasbar van Brussel, geleid door Véronique Sosié. Véro en haar zoon Léo zijn allebei gek op alles wat met kaas te maken heeft en nodigen je uit om de heerlijke kaasspecialiteiten te komen ontdekken tijdens deze derde editie van StrEat Fest. Maak van de gelegenheid gebruik om hun heerlijke gerecht met kaas te proeven en krijg meteen ook een paar tips van de experts. 🤩
WebsiteSimply for kids is een stand van Taste Great Simply Gastronomy die speciaal wordt opgetrokken voor de kleinste lekkerbekken. Hier wordt de culinaire ervaring een spel! Op deze speelse, toffe plek genieten kinderen spelenderwijs van heerlijke gerechten die zijn afgestemd op hun smaakpapillen.
WebsiteVoor Denis Delcampe was Le Tournant een echt keerpunt in zijn leven. Hij en zijn team werden bekroond met de Prijs-Plezier van Gault&Millau in 2019 en de Bib Gourmand in 2021, een erkenning voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek de smaakvolle en authentieke Frans-Belgische keuken, bereid met een liefde voor verse en lokale seizoensgebonden ingrediënten. Je ontdekt dit team onder het label “Table de Terroir” waar je geniet van puur smaakgenot en het engagement voor een verantwoorde keuken. 🌱✨
Pour améliorer votre expérience ce site utilise des cookies.